Secretariaat SCS Nederland

Second Chance Support (SCS)
Nederlandse vlag Schokker 3
3448 KS   WOERDEN
Nederland


ANBI: 76348
RSIN: 822364414
KvK:  30286689

Triodos Bank Bank: Triodos Bank te Zeist 19.83.79.935
tnv:   Second Chance Support (SCS) te WOERDEN

IBAN: NL40TRIO0198379935
BIC:  TRIONL2U

Bestuur SCS Nederland

Voorzitter Victor Wildeman
Naam: Victor (Musana) Wildeman


Vicevoorzitter Jan Vastbinder
Naam: Jan Vastbinder


Secretaris Luuk Kops
Naam: Luuk Kops


Penningmeester Rachel Kalkman
Naam: Rachel Kalkman


Lid Famke Wildeman
Naam: Famke Wildeman


Voormalige Comité van Aanbeveling

Mirjam Blaak Mirjam BlaakPaul Geurts Paul GeurtsMargriet van der Kooi Margriet van der Kooi


Arjan Noordhoek Arjan NoordhoekPeter van der Sande Peter van der SandeVoormalige Raad van Toezicht

Frits Langeraar Frits LangeraarTeun van Zutphen Teun van ZutphenVrijwilligers

Ugandese wapen


Anneke Bruin

Anneke Bruin (NL 1992) heeft gedurende februari en maart 2017 deel uitgemaakt van het SCS team in Uganda als vrijwillig veldwerker. Als sociaal psycholoog is zij geknipt om het al aanwezige counselling team van gedetineerden in Kigo Prison een extra impuls te geven. Daarnaast bleek haar passie voor dansen een uitstekend startpunt om de Music Dance en Drama Group naar een hoger plan te brengen. Tevens heeft zij een zeer succesvolle train-the-trainer cursus Bladmuziek Lezen ontwikkeld en gegeven. De eerste keer naar Afrika maar met een rugzak vol ervaring als vrijwilliger in gevangenissen; dat bleek voldoende te zijn voor zes weken vol uitdagingen en plezier!

Jan Vastbinder

Jan Vastbinder (NL 1948) is niet alleen vicevoorzitter van Second Chance Support (SCS) in Nederland, hij is gedurende april 2016 ook vrijwillig veldwerker van het Second Chance Support team in Uganda geweest. Met een rugzak vol ervaringen als bestuurder van goede doelen is hij een gewaardeerde duizendpoot op vele terreinen van ondersteuning in Nederland en Uganda met daarnaast een focus op het naleven van mensenrechten en het onderzoeken van vele zaken die verbetering behoeven. Zonder focus te verliezen kan SCS dankzij hem, ook in Uganda, toch in de breedte werken!

Mientje Meussen

Mientje Meussen (NL 1948) is van beroep kunstenares en heeft zich, naast olieverfschilderijen, gespecialiseerd in muurschilderingen. Dat doet zij in openbare gelegenheden zoals kinderdagverblijven en horeca aangelegenheden, maar ook bij mensen privé thuis, vooral veel kinderkamers (www.mientjemeussen.nl). Gedurende april 2016 ondersteunde Mientje de gevangenen in Kigo Prison bij de tekenles en in het realiseren van muurschilderingen binnenin Kigo Prison zodat de gevangenen zelf niet alleen (beter) leren tekenen en schilderen maar ook hun omgeving een eigen en vriendelijker uitstraling kunnen geven!

Demy de Waard

Sinds september 2014 is Demy de Waard (NL 1996) vrijwillig veldwerker van het Second Chance Support team in Nederland. Als student MBO-Werktuigbouwkunde richt Demy zich in zijn vrije tijd volledig op het ontwikkelen en produceren van producten met 3D printen. Demy is nauw betrokken bij het computeronderricht in het Study Centre van Kigo Prison. Hij ontwerpt, bouwt en verbetert behuizingen voor de Rapsberry Pi werkstations. De nieuwste technologie wordt toegepast; een unicum in Kigo Prison!

Famke Wildeman

Famke Wildeman (NL 1980) is de afgelopen jaren al vele malen actief in gevangenissen in Uganda geweest en dat blijft zij met veel passie doen. De gevangenisschool in Kigo Prison is mede als gevolg van haar ondersteuning sterk verbeterd en van vele lesboeken en -materialen voorzien. De bibliotheek in het Kigo Prison Study Centre is nu goed georganiseerd, geautomatiseerd en van vele boeken voorzien. Samen met een partnerorganisatie heeft zij de productie van vloeibare zeep door gevangenen ingericht en opgestart. Daarnaast zet zij haar talenten in bij het ondersteunen van zangkoren in gevangenissen.

Menco Bolt

Gedurende de maanden december 2012 tot half februari 2013 werkte Menco Bolt (NL 1946) als vrijwillig veldwerker voor het Second Chance Support team in Uganda. Menco heeft er voor gezorgd dat vele onderdelen van de bouw- en inrichtingsfase van Kigo Prison opgeleverd konden worden.

Anne-Marije Bolt

Gedurende de maanden november 2012 tot en met januari 2013 werkte Anne-Marije Bolt (NL 1980) als vrijwillig veldwerker voor het Second Chance Support team in Uganda om met name de operationele fase van het project vorm te geven en op te starten.


Rien van Binnendijk

Rien van Binnendijk (NL 1963) heeft al twee keer als vrijwillig veldwerker het Second Chance Support team in Uganda versterkt. Zo heeft zijn ondersteuning niet alleen een prachtig opgeknapte Staff Church opgeleverd, maar heeft hij ook veel goed werk verricht op het gebied van counselling van gedetineerden die bij hem een luisterend oor vonden!

Jesse de Waard

Sinds juni 2012 is Jesse de Waard (NL 1992) vrijwillig veldwerker van het Second Chance Support team in Nederland; daarnaast is hij ook in Uganda volop actief. Als HBO-Informaticus richt Jesse zich volledig op het ontwikkelen van het computer- en les-onderricht in het Study Centre van Kigo Prison. Alle apparatuur is door hem geïnstalleeerd en ook de configuratie van de programmatuur en opleiding wordt geregeld door hem up-to-date gehouden. Uitdagende tijden met de nieuwste technologie; een voorbeeld voor vele Ugandese gevangenissen!

Henric van Zijl

Gedurende de maanden mei en juni 2012 heeft Henric van Zijl (NL 1992) als vrijwillig veldwerker het Second Chance Support team in Uganda versterkt. De eerste keer Uganda en de eerste keer in een gevangenis, dus niet bang voor uitdagingen. Hij heeft het carpentry team geleid om bordspellen voor iedere cel te maken: dammen, schaken, ludo en ladders & snakes. Een goede verbetering van de Welfare in Kigo Prison!

Luuk Kops

Gedurende de maanden juni, juli en augustus 2011 werkte Luuk Kops (NL 1987) als vrijwillig veldwerker in het Second Chance Support team in Uganda. Luuk was toentertijd student bouwkunde aan de Universiteit van Delft en was de juiste man op de juiste plaats op het juiste moment toen we met de bouwwerkzaamheden in Kigo Prison waren begonnen. Zijn werkzaamheden vormden niet alleen een stevig fundament van de bouwfase in Kigo Prison, maar ook van de wijze waarop we met vrijwilligers in Uganda omgaan! Luuk is al geruime tijd secretaris van het SCS bestuur in Nederland.

Bea Wildeman

Vanaf de oprichting van SCS tot en met 2013 heeft Bea Wildeman (NL 1956) als secretaris van het bestuur en als vrijwillig veldwerker in het Second Chance Support team in Uganda op vele terreinen veel werk verricht. Zij zet zich nog steeds met veel passie in de meest brede zin van het woord in ter ondersteuning van SCS. Zonder haar inzet zou Second Chance Support (SCS) vandaag de dag niet de professionele organisatie zijn geweest die het nu als goede doelen stichting is!