Schilderij - Simon van der Weerd

Simon van der Weerd Kunstschilder Simon van der Weerd uit Apeldoorn heeft geheel gratis een van zijn schilderijen aangeboden aan Second Chance Support (SCS). En het is waarachtig niet een van de minste: Koningin Beatrix samen met Nelson Mandela. Een betere link met Afrika kunnen we ons ook al niet bedenken.

Het door Simon geschonken doek heeft een bijzonder verhaal. Het was aan een bevriende ondernemer tijdelijk in bruikleen gegeven als extra aankleding van zijn bedrijf tijdens het bezoek van de Koninklijke familie aan Apeldoorn op 30 April 2010; Koninginnedag. Echter, tijdens dit bezoek werd Apeldoorn opgeschrikt door de aanslag op onze Koninklijke familie waarbij vele gewonden en doden vielen. Het geplande bedrijfsbezoek ging daarom niet door en de Koninklijke familie heeft het doek daardoor ook niet kunnen bewonderen.

Doel van de schenking van het doek was om de opbrengst volledig ten goede te laten komen aan de projecten die SCS in Kigo Prison uitvoert. Dat gebeurt uiteraard en SCS is Simon dan ook zeer erkentelijk voor zijn donatie!

Beatrix en Mandela Simon van der Weerd maakt op maat gemaakte schilderijen op verzoek, gebaseerd op de input die u levert, zelfs van een foto. Dus als u op een speciale manier uw bedrijfsidentiteit, familieleden of beelden van een bijzonder moment in uw leven wilt laten schilderen, is dat met Simon te overleggen. Meer informatie vindt u op:Tijdens een SCS presentatie is het doek aangekocht door een trouwe SCS Supporter. Hij zal het op zijn beurt weer schenken aan het Hospice in Rosmalen; ook dat is dus weer een fantastische bestemming!

Nodeloos te zeggen dat SCS ook voor de gift van deze trouwe Supporter bijzonder dankbaar is. Fantastisch te ervaren dat we zulke trouwe Supporters hebben: heel hartelijk dank! Ook met uw gift zullen we zorgvuldig omgaan en met uw gift kunnen we weer heel veel goed werk doen voor deze kansarme groep mensen in een uitzichtloze situatie.